Ianuarie 2014 a fost o luna de calatorit in Asia.

Dupa ce am vizitat minunatele Cameron Highlands‘ plantatii de ceai si dupa ce am petrecut o saptamana de vis in Pangkor Island, a venit vremea sa plecam acasa. Nu inainte sa trecem prin Singapore, aflat la doi pasi de Malaezia.

Singapore are o zona centrala tare frumoasa, construita pe pamant nou, creat din mare. Da, acum cativa ani acolo nu era nimic, doar marea:

IMG_1829

The scenery at the Marina Sand Bay.

 

Acum te uiti la constructii uimitoare, inclusiv hotelul enorm de mai sus: trei stalpi sunt uniti printr-o “arca”, asezata deasupra lor, ce este de fapt o piscina!

Am venit in Singapore in cautarea unei vacante linistite, off-season, fara turisti, unde sa gasim pacea necesara sa ne bucuram de imprejurimi. Ei bine, habar n-aveam ca am nimerit exact de Anul Nou Chinezesc! Evident ca orasul era plin ochi de vizitatori!

Asa ca, dupa ce am vazut Skypark Hotel de mai sus cu pisina lui incredibila, degeaba mi-am dorit sa ne luam o camera acolo: am gasit o camera libera in mai abia!

IMG_1806

Let me in there! NOW

 

Tot ce mi-a ramas era sa fac niste poze frumoase. Data viitoare cand voi vizita Singapore, aici voi sta: iti ofera o priveliste spectaculoasa asupra orasului si se pot face niste timelaps-uri fenomenale.

IMG_1804

Take a deep breath. Look at the most beautiful pool in the world. Take picture. Go home.

 

Recunosc ca am cam obosit sa car tot echipamentul prin Malaezia, asa ca nu mi-am acordat decat vreo trei ore, intr-o seara, sa fac niste poze in Singapore.

Asa ca filmuletul pe care sunteti pe cale sa-l vedeti a fost facut in doar trei ore (de-asta e asa scurt!) si cu doua camere: Canon 5 Mark III si trainicul Panasonic GH2 – care nu e cea mai extraordinara alegere pentru un timelapse de noapte, dar merge, mai ales cand esti departe de casa si n-ai chef sa cari DSLR-uri non-stop.

Seara mea de timelaps-uri a inceput intr-un loc numit Gardens by the Bay. sa-l cautati pe Google:) E un parc construit tot pe pamant din apa (reclaimed land) – acum 100 de ani aici erau doar vase de pescari – si in fiecare seara e gazda unui spectacol de sunet si lumini.

Gardens by the bay

Gardens by the bay

 

La finalul filmuletului, o sa vedeti un alt spectacol de lumini – ce are loc de doua ori pe seara in Marina Bay, in fata hotelului despre care vorbeam mai devreme.

Iata filmuletul: