La inceput de 2016 ne bucurăm de o noua intrare pe lista de echipamente video Parcfilm – un kit pentru camere de tip mirrorless sau DSLR.

Wooden Camera quick kit / cage

Wooden Camera quick kit / cage

 

Kitul e compus din cage, maner, quick release base, suport pentru tije de 15mm si desigur tijele. Cam tot ce ti-ai dori de la un echipament care sa iti protejeze camera, sa ii dea acesteia un maner de care sa o tii – pentru transport sau pentru filmari de la nivelul solului (accesoriu care lipseste oricarui DSLR), nenumarate solutii de montare pentru accesorii (cage-ul si manerul si tija laterala sunt pline de gauri pentru infiletarea magic arm-urilor, monitoarelor, microfoanelor, receptorilor de lavaliera, lampilor de camera etc). In plus, pe tijele de 15mm se poate monta un follow focus si un mattebox.

Calitatea materialelor din care e fabricat kit-ul se simte de cand pui mana pe el.

_MG_2761 _MG_2762 _MG_2756

Un avantaj care face acest kit foarte versatil este faptul ca e reglabil pe inaltime: se poate ajusta pentru orice tip de camera, de la cele mai mici pana la DSLR-uri de talie mare dotate cu battery-grip (Nikon D5, Canon 1DX etc sau 5D, 6D prevazute cu battery-grip).

Multe detalii fac din acest kit un “piece of art”, spre exemplu acest mic ghidaj de la spatele plate-ului care impiedica DSLR-ul sa se miste stanga-dreapta._MG_2765

“Acoperisul” cage-ului (partea de sus pe care se monteaza manerul) se prinde de camera pe montura hot-shoe a acesteia. Iar tija laterala poate glisa in sus sau in jos permitand ajustarea inaltimii.

_MG_2771

_MG_2769

Pentru lista completa de echipamente video Parcfilm, vizitati aceasta pagina.