– Nea Vlade, facem si noi ceva frumos azi?

Vlad e colegul nostru care are in grija echipamentele de filmare la Parcfilm, dar mai des de-atat, omul cu care filmam o buna parte din proiectele noastre.

– Facem, cum sa nu! 

Desigur, a zis si el ceva ca sa nu taca, pentru ca adevarul e ca niciunul din noi habar nu are ce e de facut azi.

Ca tot mai des in ultima vreme, proiectele vin pe ultima suta de metri, nu prea e nimic clar pana ce ajungem la locul filmarii si ne dumirim la fata locului.

Asa ca de cele mai multe ori it’s a wild guess, cum zice englezu, adica mergem la ghici. Slava Domnului ca avem multe echipamente pe raft din care ne putem alege.

Asadar, “ceva frumos” a insemnat, de data asta, sa punem mana pe o cutie de obiective rusesti, vintage, imediat dupa WW2 probabil, modate intr-un mod ingenios de ucrainieni si vandute cu un profit considerabil.

In ce consta modarea lor? In primul rand obiectivele sunt desfacute complet, curatate, apoi vopsite pe elementii interiori cu o culoare aleasa de client (amber sau blue). Apoi, in spatele diafragmei e trasa un fir de guta care are rolul de a crea un flaire orizontal de fiecare data cand o sursa de lumina loveste obiectivul.

Iar flaire-ul orizontal are culoarea in care e vopsit obiectivul la interior.

Un “fake anamorfic”, totul intr-un housing civilizat, gata de folosit in setupuri cu remote / follow focus ca urmare a adaugarii de inele cu dinti, atat pentru focus cat si pentru diafragma.

Iar diafragma e declicked, obiectivele au flight case cu spuma taiata pe dimensiuni, un pachet profi as zice.

Cu setul aceste de obiective fake anamorphic si cu un proiector puternic de la Aputure – C600 (un led de 600W ucigator de sharp si intens) ne-am facut bine treaba intr-un proiect de tip “portret / testimonial”, acasa la Alex Ciocan, presedintele Federatiei Romane de Ciclism, care transmite o invitatie la urmarirea Turului Romaniei de catre cei pasionati, dar mai ales de catre cei care inca nu au descoperit bucuria de a urmari un tur ciclist.

Hai sa vedem ce a iesit:

 


Regizor: Tudor Hristescu

DOP: Vlad Anitei