Filmul acesta a fost facut cu ocazia unei ture pe bicicleta, impreuna cu cativa prieteni, in zona Viscri, pe un traseu special amenajat pentru mountain bikes.

O noua filmare care se incadreaza la categoria “teste”, “hai sa vedem cum iese”, “oare e posibil asa ceva”. Inca de cand au inceput primele discutii despre o tura cu bicicletele pe la bisericile fortificate din Transilvania m-am gandit cum ar fi sa fac tura asta cu o drona in spate, sa ma mai opresc din cand in cand si sa trag niste cadre. Dar ma stresam la gandul ca nu sunt in timpul unei productii video, ca oamenii cu care am pornit la drum sunt in vacanta si nu o sa aiba chef sa se opreasca si sa asculte indicatiile omului cu drona.

Asa ca am avut grija sa vorbesc toate lucrurile astea din timp, toata lumea a fost de acord. Mai mult de-atat, la filmarea propriu-zisa toti au fost foarte cooperanti.

Din pacate prima jumatate a traseului, cea la care a participat toata lumea, inclusiv copii de 6 ani, a fost pe vreme urata, chiar si cu ceva ploaie. De altfel se poate vedea, la filmarea aeriana de la biserica din Bunesti, o picatura de apa pe obiectivul camerei. Am riscat putin la faza asta, ridicand drona pe ploaie, dar, cum spuneam, totul a fost un test, l-am trecut cu bine:)

Traseul a fost: Criț, Bunești, Viscri si inapoi la Criț. Cam 40 de kilometri pe bicicleta. In Viscri grupul s-a despartit, copiii s-au intors acasa cu parintii; doar trei oameni am mers mai departe. Trei oameni si un caine , de unde si numele filmului.

FullSizeRender2

Mi s-a agatat o drona de spate!

Alex si Sara, deschizatorul si inchizatorul grupului

Alex si Sara, deschizatorul si inchizatorul grupului

Cand ai nori pufosi nu poti sa nu faci poze

Cand ai nori pufosi nu poti sa nu faci poze

Imediat dupa Viscri a iesit soarele si am tras unele dintre cele mai frumoase cadre posibile. Drumul a fost excelent si am ramas impresionat de initiativa oamenilor de acolo de a realiza un traseu pietruit, de atatia zeci de kilometri, intr-o zona facuta parca pentru mountain bikes. La inceput am zis ca nu sunt in Romania, dar la o saptamana dupa excursie am auzit ca din greseala (sau nu) o parte din traseu a fost distrus de niste tractoare, asa ca mi-am reamintit ca sunt in Romania. Una calda, una rece, ca la noi. Sper ca cei care au realizat traseul sa mai aiba fonduri si energie sa repare si sa continue ce au inceput.

Drumul e frumos, imaginile povestesc mai bine decat o pot face eu, asa ca asta e filmul:

 

Multumesc inca o data tuturor celor care au fost cu mine in aceasta tura, mici si mari, oameni si ne-oameni, dar si celor care s-au ocupat de realizarea unui traseu special pentru biciclete care sa te poarte pe la bisericile fortificate din zona Viscri. Biserici sunt mult mai multe decat am vizitat noi, locul merita vizitat pe perioade mai lungi.

Filmarea a fost realizata cu o drona DJI Phantom 2, gimbal Zenmuse cu stabilizare pe (doar) doua axe H3-2D si o camera GoPro Hero 4 Black Edition. Da, este ceea ce protejeaza ciorapelul cu dungi rosii 🙂

Editor: Florin Ionescu.

Muzica: Subcarpati.