In iarna 2015 – 2016 am petrecut mai bine de trei saptamani in Boracay, probabil cea mai cunoscuta insula din Filipine, in principal pentru celebra “White Beach” unde coreenii, chinezii, rusii si americanii se inghesuie unii in altii ocupand topul 4 al celor mai des intalniti turisti din acest loc.
Interesul meu nu a avut nici o legatura cu plaja asta ci cu cea de pe partea opusa a insulei – Bulabog. Pe cat de importanta e White Beach pentru turistul de tip “Mamaia / Ibiza”, pe atat de importanta a plaja Bulabog pentru comunitatea de kiteboarderi din intreaga lume. Intre noiembrie si aprilie insula e un paradis pentru kiteri, vantul bate aproape in fiecare zi iar cerul e plin de culoare de la zmee.

In iarna asta mi-am dorit ca, dupa ce imi potolesc setea de kite – dupa primele zile in Boracay – sa continui un test inceput acum 4 ani cu un kite mount. Adica un accesoriu pentru camerele GoPro care se monteaza pe liniile centrale ale kite-ului (pe A-uri).

IMG_0561 IMG_0562 IMG_0563 IMG_0564 IMG_0565

Accesoriul permite camerei sa fie tot timpul orientata spre rider, desi apare o mica problema: totul arata cum trebuie doar cand mergi catre una din directii – dreapta sau stanga; imediat ce intorci kite-ul spre cealalta directie camera se invarte si ea odata cu liniile principale si tu apari cu susul in jos in imagine. Asa ca materialul final are nevoie de o minima editare.

Eu nu i-am facut mare lucru, cateva rotiri si zoom-uri pe anumite zone. Nu am folosit nici un fel de stabilizare de imagine. Acesta e clipul care a iesit:

 

Camera: GoPro Hero 4 Black Edition. Materialul a fost filmat fullHD la 120 fps.

Locatie: Boracay, plaja Bulabog, spotul de kite al lui Dorin Ardeleanu.