Iata un proiect simplu dar foarte interesant venit de la Mullen Lowe, pentru CSALB – “Centrul de solutionare alternativa a litigiilor din domeniul bancar”. Da, e mai bine ca au folosit doar initialele in spot ­čÖé

Proiectul a inceput ca unul simplu pentru ca e despre o femeie super stresata care roade un creion.
Proiectul a devenit, insa, complicat, in momentul in care, in faza de pregatire, agentia a venit cu propunerea de a face un tran-trav, aka dolly-zoom. Adica un zoom out (optic sau digital) in timp ce ne apropiem cu camera de personaj.

Acest procedeu, realizat controlat, creeaza o dilatare a backgroundului, dilatare care difera ca amplitudine in functie de focala folosita, distanta fata de personaj, distanta pe care se deplaseaza camera.

Initial am fost reticent, recunosc. E genul de procedeu pe care-l vezi in western-uri sau filme cu eroi care traiesc un moment dramatic intr-un decor impresionant. In plus, e genul de procedeu care necesita o echipa si echipamente super precise si calibrate – precum si un buget pe masura.

Asa ca dupa prima sedinta in care am abordat subiectul am dat fuga in studioul Parcfilm si am inceput sa facem multe multe teste, cu tot felul de camere, rezolutii, focale, slidere motorizate si nemotorizate, iar filmarile le-am incarcat in computerele de la postproductie sa verificam ce se intampla. A iesit bine asa ca am purces la filmare conform celor studiate ­čÖé

Asa ca Andreea, personajul nostru stresat si rozator de creioane, da acum impresia ca se tot indeparteaza de fundal, lucru menit sa accentueze disperarea prin care trece.
Sper ca a iesit! Here it is:

 

Din partea agentiei Mullen Lowe au fost implicati:
Andra Panaitescu – Account Director
Ilinca Nanoveanu – A/A Producer
Traian Munteanu – Art Director
Iasmina Miruna – Copywriter
Damian Nunez – Creative Director

Parcfilm a venit cu echipa:
Regizor & DOP: Tudor Hristescu
Asistenti camera & electrica: Aurel Minulescu, Claudiu Jegan
Scenografie: Vlad Anitei
Director productie: Andreea Tanase
Producator: Razvan Cliza
Montaj: Alexandru Capatoiu