Parcfilm a intrat in proiectul #robbieforgold alaturi de Wearesports.ro / Scriptmedia in vara lui 2019, printr-o sedinta foto despre care am povestit mai multe aici.

Am inceput apoi discutiile pentru spotul video al campaniei, al carui scenariu s-a modificat de la o simpla ilustrare a unei zile din viata lui Robert Glinta – care sa surprinda tot efortul lui Robert de a se antrena pentru Olimpiada de la Tokio din 2020 – pana la spotul de imagine care a iesit in cele din urma.

Noua varianta de scenariu face, practic, o incizie adanca in acest tablou al unui sportiv care isi focuseaza tot efortul pe un obiectiv suprem. Spotul surprinde fix esenta: Robert are o secunda de castigat pentru a avea sanse la titlul Olimpic.

Devenind un spot de imagine al campaniei tot efortul s-a focusat pe… imagine 🙂
Ne-am gandit, in primul rand, la crearea unei atmosfere dramatice la bazinul Dinamo, unde s-a filmat, dar si un intro intr-o atmosfera de dimineata plina de “aburi”. De aici – o cantitate impresionanta de hazere si masini de fum, atat la exterior, cat si la interior.

Apoi am cautat o solutie prin care sa obtinem un numar cat mai mare de frame-uri pe secunda pentru un slow motion impresionant al inotului si sariturilor lui Robert in apa. Dintre camerele cinematografice aflate pe piata la ora actuala, Red Gemini este o camera care ofera cel mai mare numar de fps-uri – 300. Urmatorul pas in sus este sa filmezi cu Phantom, ceea ce nu era cazul, pentru ca Red asigura o imagine mai frumoasa si mai mult de 300 frame-uri nu ne trebuiau, oricum.

Iar ultimul pas – am apelat la obiective anamorfotice care ofera un look specific, foarte cinematografic, la care se adauga artificii tehnice gen “flares”, adica distorsiuni ale imaginii dar care dau foarte bine in imagine 🙂

Asta a iesit – si ne mandrim cu rezultatele:

#robbieforgold

Regizor: Tudor Hristescu
DOP: Razvan Sima
Producator: Tudor Hermeneanu
Agentie: Wearesports.ro – Andrei Velicu Dordea, Ruxandra Hristescu
Client: Edenia Foods / Macromex

Camera: Red Gemini
Obiective: Lomo anamorphotic