Odata cu invitatia de a realiza un film de prezentare pentru Piatra Online am fost chemati sa vedem si showroom-ul acestui mega distribuitor de piatra. Pana aici ne-a fost!

De unde credeam ca va fi “just another corporate film”, totul s-a transformat in ceva mult mai interesant. Nu-mi imaginasem niciodata cat de bine poate sa arate un showroom de piatra si ce utilizari poate avea piatra in chestiuni de design.

De aici a pornit si toata inspiratia in realizarea filmului.

Incercand sa gasesc o prezentare cat mai spectaculoasa a diferitelor colturi amenajate din showroom m-am gandit mai intai la niste timelapse-uri; mi-ar fi placut sa vad lumina soarelui cum se plimba peste pereti sau pe diversele constructii realizate din piatra. Insa in multe locuri soarele nici nu ajungea si, chiar daca ar fi ajuns, ar fi insemnat sa pierdem cel putin o jumatate de zi pentru fiecare secventa, ceea ce nu era realist in contextul bugetului, desigur.

Asa ca am inventat noi un soare mobil! Un proiector HMI de putere mare asezat pe sine de travling a creat iluzia trecerii soarelui prin diversele spatii descrise.

Inca putina grafica animata, un mesaj compus cu indemanare de creativii din agentie si… voila:

Regizor / Producator: Tudor Hristescu
DOP: Andrei Oana
Montaj: Alexandru Capatoiu
Grafica si animatie: Ana Dobrescu