Iata inca o reclama TV care a venit manusa pe profilul de documentary / content filmmaking pe care il iubim atat de mult. De fapt job-ul a venit cu indicatii precise: “avem pentru voi o reclama fix pe profilul lui Hristescu” ­čÖé

Intotdeauna e misto cand vine cate un proiect┬ácare te vizeaza in mod direct; ce m-a recomandat probabil au fost proiecte de gen, cum ar fi filmul de imagine pentru oamenisigusturi.ro┬ásau documentarele pentru Julius Meinl┬ásau portrete de genul celui facut pentru Chef D’Artagnan.

Ok, deci “ce putem face noi pentru Patrie?” – nu ma abtin sa nu parafrazez una din versiunile reclamei (caci da, dupa filmare am avut cam 9 declinari ale spotului principal). Pai niste portrete frumoase ­čÖé

Asa a fost si brief-ul: “vrem sa surprindem oameni normali facand lucrurile normale pe care le fac romanii”. Si de aici am inceput cautarile, pornind din centrul Bucurestiului si pana in satele limitrofe, uitandu-ne dupa OAMENI. Ca in piesa lui Aurelian Andreescu de pe fundalul spotului.

Oameni care cultiva pamantul, oameni care vand la chiosc, oameni care lucreaza in fabrici, ateliere, spalatorii, frizerii, florarii, birouri sau pur si simplu pensionari.

Varianta lunga, de 60 de secunde, a povestii, e aici:

Iar varianta de TV aici:

 

Mai departe – cateva detalii tehnice, pentru cine vrea sa stie.
Totul e filmat pe Sony FS7 cu setul de obiective Carl Zeiss Primes. Mega folositor s-a dovedit (pentru cadrele de la fierarie si din cabinetul de arhitectura) un hazer din dotarea Parcfilm.

Agentie: GMP
Regizor / Director imagine / Producator: Tudor Hristescu
Colorizare: Alexandru Mihai
Locatii: Denis Boerescu
Asistent productie: Cosmin Dogaru
Montaj: Alexandru Capatoiu
Muzica: Aurelian Andreescu – Oameni
Voice over: Marcelo Cobzariu

Un articol de Tudor Hristescu