Keywords pentru acest proiect: CASTING DE MAINI !!!

Dar sa o luam de la-nceput. De fiecare data cand se apropie sarbatorile de iarna orice om incepe sa se gandeasca la gatelile ce vor sta pe masa; ca le gateste mama, sotia, sotul, partenera/ul sau ca le faci tu insuti, nu conteaza; e o perspectiva asupra sarbatorilor pe care o avem cu totii, ca asa-i traditia in partea asta a lumii.
Acum, fiecare abordeaza lucrurile din unghiuri diferite. Unii se gandesc cum sa slabeasca-n ajun, in asteptarea momentelor culinare festive (si atunci se apuca de exercitiile propuse de Anca Bucur in acest proiect). Altii se gandesc la ingrediente, carnuri, feluri principale si deserturi.

Maggi s-a gandit sa propuna o perspectiva frumoasa asuprei mesei festive de Craciun: aceeasi reteta, trecuta de la mama la fiica, cu mici improvizatii la generatia mai tanara ca urmare a tendintelor, dar pastrand acelasi secret al gustului, ingredientul propus de Maggi.

 

Pentru filmarea acestui proiect culinar a trebuit sa avem in vedere, asadar, prepararea aceleiasi retete dar cu mici ajustari: mama gateste reteta pe care o stie dintotdeauna, pe cand fiica vine cu mici ajustari: carnea este altfel taiata, foloseste altfel de cartofi, plating-ul e diferit.

Mainile mamei trebuiau sa fie maini… de mama, iar ale fiicei dragute si proaspete; asa ca totul a inceput cu un casting de maini.

Apoi l-am cooptat in proiect pe Liviu Chiorpec, cu care mai colaborasem in trecut si la alte filmari cu mancare, pentru o reclama Staropramen din 2014.
Liviu a propus interpretarea retetei clasice de carne de porc cu cartofi la tava, iar totul a fost pregatit, filmat si apoi mancat la el in atelier.

Agentie: Proximity (Ioana Brebu, Delia Sucher)
Producator / Regizor: Tudor Hristescu
Director imagine / Camera: Alexandru Mihai
Editor: Vlad Bobe
Voice over: Daniela Nane.