Bun venit într-un episod special din “Culisele delicioase ale emisiunii Farfuria lui Exarhu”! Astăzi ne băgăm nasul și amușinăm puțin în spatele camerelor de filmat. Din propriul nostru studio, unde magia gătitului bate palma cu bancurile geniale ale lui Razvan Exarhu, vă invităm să descoperiți un univers plin de amuzament și delicii.

Povestea studioului; termeni și definiții:
Cine e Răzvan: unul dintre cei mai cool oameni de radio din România, pasionat de gătit, devenit între timp un cunoscut Chef și, evident, un tip plin de umor. Ah, și autorul cărții „Fericirea e un ac de siguranță”.

Parcfilm filmează “Farfuria lui Exarhu” începând cu 2020.

Emisiunea aparține Auchan, iar aici este canalul unde pot fi văzute toate rețetele făcute de Răzvan de-a lungul anilor. Timp de un an și jumătate ne-am plimbat prin studio-urile altora, tot făcând modificări și ajustări ale decorurilor – dar cu limitări impuse de proprietarii studiourilor – până când, într-o zi de iarna, ne-a venit ideea briliantissimă de a ne face propriul platou unde să amenajăm THE bucătăria, aia ideală, așa cum și-o dorea Răzvan în visele lui de bucătar. Cu totul la îndemână, cuptorul și plita aproape, tigăi și instrumente de gătit doar cât să-ntinzi mâna și să ajungi la ele.

Un studio plin de detalii:
Pentru că detaliile contează, am făcut tot posibilul să creăm o bucătărie de vis în propriul nostru studio. Cu aprobarea lui Razvan Exarhu și Auchan, s-au făcut schițe, randări 3D, ședințe, am adus în studio mobilier retro, ustensile autentice și obiecte achiziționate din târguri de vechituri.

Un studio plin de fun și savoare:
Cum să nu te îndrăgostești de Exarhu? E unul dintre cei mai amuzanți oameni cu care vei avea bucuria să lucrezi.
Echipa de filmare e mică, dar eficientă, băieții au învățat să râdă pe dinăuntru la glume. Cu fiecare rețetă nouă, suntem martorii momentelor în care Exarhu jonglează cu ingredientele și cuvintele, creând un show de stand-up comedy gastronomic. Iar când Răzvan scapă tarta din mână, suntem toți acolo să ajutăm cu Poxipol 🙂

Mai mult decât o emisiune de gătit:
În “Farfuria lui Exarhu”, mâncarea nu este doar pentru spectatori – este și pentru echipă! De fiecare dată când terminăm de filmat o rețetă, ne adunăm în jurul mesei și ne bucurăm de deliciile preparate. Nu există nimic mai satisfăcător decât să vezi cum fiecare bucățică este gustată și savurată de întreaga echipă. Suntem o mare familie înfometată, cu un job incredibil!

Un studio plin de tehnologie:
Odată cu această nouă eră în evoluția emisiunii “Farfuria lui Exarhu”, am adus și noi schimbări tehnologice remarcabile în echipamentul nostru de filmare. Suntem într-o epocă în care utilizăm camere Sony FX6, alături de obiective Sony Batis cu autofocus, iar pentru cadrele macro recurgem la celebrul obiectiv Laowa 24mm. Calitatea imaginilor este uluitoare, permițându-ne să surprindem fiecare detaliu al preparatelor și să redăm acea savoare vizuală în fiecare cadru.

Nu vrem să ne încălzim mai mult decât este necesar în bucătărie, așa că am făcut tranziția completă la luminile LED. Acestea nu doar că ne oferă o iluminare perfectă pentru a surprinde culorile vibrante ale preparatelor, dar sunt și salvarea noastră în zilele fierbinți de vară.

Concluzie:
Filmarea emisiunii “Farfuria lui Exarhu” în propriul nostru studio este o aventură plină de gust și umor. Lucrând cu Razvan Exarhu, suntem martorii unor momente magice în care ingredientele se transformă în comedie delicioasă. Suntem mândri să facem parte din această călătorie în care gusturile se îmbină perfect cu glumele și bucuria. Nu ratați acest show unic și să fiți pregătiți pentru o explozie de râs și poftă de mâncare!