Vara lui 2012 – o noua vara buna de kiteboarding:)
Una dintre destinatiile favorite ale kiteboarderilor din Romania este Gokceaa, o insula turceasca pe care poti ajunge intr-o singura zi cu masina, plecand din Bucuresti (cu tot cu traversarea cu bacul). Acolo te poti bucura mai toata vara de vantul Meltemi – un vant cald, puternic, care bate in marea Egee.

Intr-o zi mi-am propus sa ma joc putin cu GoPro-ul meu. Era un apus frumos de soare pe plaja, culorile erau minunate. Am montat camera pe placa de kiteboarding folosind o prindere adeziva plata (flat adhesive mount).

Ma dadeam pe un vant off-shore si incercam sa stau cat mai aproape de mal. Dupa doar 5 minute, in timp ce aterizam in urma unei sarituri, camera a cazut in apa.
In mod curios, nu s-a dezlipit de placa, adica nu lipiciul a fost de vina, ci piciorusul de plastic care lega carcasa camerei de prindere. Acesta s-a fisurat pur si simplu, fix in locul cu cea mai groasa sectiune. Complet neasteptat.

In acel moment camera se afla in spate meu (ma uitam in cealalta directie) asa ca nu mi-am dat seama imediat ca mi-am pierdut GoPro-ul.
Abia cand m-am intors… “Hopa, nu mai e camera!”. E un sentiment oribil.

Am aterizat kite-ul cat de repede am putut si m-am intors in apa unde am inceput sa ma tot invart timp de 45 de minute, inotand pe traseul pe care ma dadeam, folosind masca de snorkel, in timp ce afara sa facea cam frig si cam intuneric.
Incepusem sa-mi cam iau la revedere de la camera cand unul dintre prietenii cu care eram la plaja a intrat si el in apa si a inceput sa caute. El a fost salvatorul: in numai 5 minute a gasit camera! Am fost surprinsi sa descoperim ca inca mai filma, dupa 45 de minute de zacut pe fundul apei.

Pacat ca nu a cazut cu obiectivul in sus, sa fi surprins si pestii care se plimba pe deasupra; probabil au fost multi curiosi care au venit sa amusineze:)

Acesta este un scrut clip cu cele intamplate:

 

Povestea nu se termina aici. Se pare ca acestei camere nu prea i-a placut compania mea.
Dupa un an si jumatate de la povestea asta, de data asta in Bucuresit, in timp ce transportam niste echipament video intre doua filmari, am reusit sa o pierd din nou. Camera + o geanta plina de accesorii, mai scumpe decat camera insasi. De data asta n-am mai avut noroc; n-a fost nici un prieten cu mine sa ma salveze 🙂
Asa ca cine a gasit-o sper sa se bucure de ea!