Când ne-am întâlnit prima oară cu agenția pentru proiectul “CIF curăță România” am înțeles că este vorba despre o caravana a curățeniei care se plimbă prin diverse orașe făcând locuri vechi să arate ca noi, făcând murdarul să arate din nou curat, așa cum arăta la început.

Anul acesta am ajuns împreună în orașele Timișoara și Constanța. Principalul lucru pe care l-a avut de rezolvat echipa de producție video a fost să găsim o soluție pentru a arăta diferența între cum arătau lucrurile înainte și cum au ajuns să arate după ce echipa de curățenie CIF a intervenit.

Având în vedere specificul proiectului am inventat câteva soluții de tip timelapse și hyperlapse pentru a arăta cum au evoluat lucrurile pe parcursul mai multor zile de curățenie: cum s-au spălat și vopsit garduri, trepte, scaune, jardiniere, fântâni și așa mai departe.

Am găsit, practic, puncte fixe ale camerei în care ne-am întors în fiecare zi căutând să realizăm o continuitate a poziției și unghiului din care făceam fotografiile sau filmarile pentru a realiza un timelapse de durată, pe parcursul mai multor zile, dar fără să lăsăm camera foto / video în același loc peste noapte.

De asemenea am apelat și la un procedeu mai complex numit hyperlapse care este de fapt un timelapse în mișcare, procedeu pe care l-am continuat, de asemenea, pe parcursul mai multor zile, obținând un efect de evoluție a procesului de curățenie în timp, dar și în mișcare. Adică zilele treceau, obiectul pe care îl urmăream se curăța, iar noi fie ne apropiam de el, fie ne învârteam cu camera în jurul lui.

Pe langa mult fun alaturi de endorserii care au sustinut proiectul prin prezenta lor, iata ce a iesit la Timisoara:

 

Si iata ce a iesit in urma filmarilor din Constanta:

 

Camerele cu care s-a filmat proiectul au fost: Sony FS7, Canon 5D, Canon 6D.

Echipa: Tudor Hristescu (producator / regizor), Tudor Hermeneanu (regizor / director productie), Alexandru Popescu (imagine, camera), Dorel Gnatiuc (imagine, camera), Aurel Minulescu (asistent productie, sunet).