Suntem bucurosi sa uram bun venit in arsenalul nostru de surse de lumina unei vedete ce-si merita din plin reputatia – Freestyle 31. Kino Flo, o companie cu renume in industria filmului, a lansat acest swiss army knife cinematografic, una dintre cele mai bine vandute lampi ale lor, care va face viata mai usoara oricarui director de imagine. Cu mult entuziasm am pus la treaba aceasta lampa in fel si chip si tot experimentand am ramas cu impresia ca nu se mai termina toate modurile in care ar putea fi folosita.

Ce ne-a impresionat in primul rand este calitatea monturii. Aceasta lampa este foarte fiabila si rezistenta – o manevrezi fara frica chiar si cand esti pe fuga. Iar daca nu faci vreo gafa chiar nu are ce sa pateasca!

In meniu se gasesc 4 optiuni:

1.Geluri – aici gasesti peste 100 de preseturi care redau geluri foarte folosite pe platourile de filmare precum green/blue screen, sodium vapour, mercury vapour, cool white forest, blue sky etc. Daca apoi te mai joci si cu saturatia si hue angle, ai o plaja de 2 milioane de culori la dispozitie. Doar imaginatie sa ai!

2.RGB – poti regla individual valoarea dorita de rosu/verde/albastru.

3.White – ofera utilizatorului access la functiile Dimming (intensitatea luminii poate fi reglata de la 1 la 100%), Kelvin (care aici poate varia intre 2700K tungsten si 6500K daylight) si echilibrul Verde/Magenta.

4.FX (Effects) ofera acces catre niste efecte foarte populare precum Candle, Fire, TV, Police, Lightning, Paparazzi, Pulse si Scroll. In plus, anumiti parametri pot fi schimbati dupa plac; de exempu daca setezi pe efectul Lightning, vei descoperi optiunile “Storm” si “Frankenstein” dar exista si posibilitatea de a le schimba ritmul/frecventa.

Kitul contine:
Panoul LED Placa de montaj Cablu
DMX Controller
Panoul LED este detasabil iar voletii sunt incorporati.

Montura este pozitionata central iar panoul prezinta si posibilitatea de a fi atarnat de colturi.

Controllerul poate fi montat pe panou sau daca doresti sa il operezi la distanta te poti folosi de cablul generos de lung.

Nu in ultimul rand, aceasta lampa este atat de usoara incat poate fi manuita cu usurinta cu o singura mana.

Ca o concluzie, noua ni se pare cat se poate de faina calitatea acestei lumini iar procesul ulterior de colorizare nu ne-a dat deloc batai de cap ceea ce ii confirma din nou pozitia de prima mana.

Iata un film de prezentare facut de prietenii de la Studioul Cinegraf:

Daca vrei sa afli informatii mult mai detaliate despre aceasta lumina, click aici https://www.kinoflo.com/Products%20Button/LED/FreeStyle_&_GT_31/ FreeStyle_&_GT_31.html

Aici puteti sa vedeti mai multe materiale de la prietenii nostrii care au Studioul Cinegraf:

https://www.youtube.com/channel/UCXcHTg7YxB41k0UGB-J6tag