Pe urmele celor mai buni

Dupa ce am avut Audi pe post de client pentru un proiect frumos impreuna cu Tudor Chirila, a venit randul altui brand de top din industria auto: Mercedes.

Kaleidoscop Proximity ne-a adus spre executie, in primavara – vara lui 2017, un proiect numit “Pe urmele celor mai buni” – o serie de patru filme despre relatia ce se infiripa intre patru oameni normali – dar cu povesti frumoase – si patru celebritati din Romania, care le devin mentori si povatuitori pe durata filmelor.

Iata-i deci pe Andreea Esca, Andi Moisescu, Catalin Stfanescu si Camelia Potec inpartasind povesti despre dirijori si muzica de film, orologerie, critica de teatru si paralimpics.

 

Pentru secventele cu masini am facut o strategie care ni s-a parit infailibila: visam la secvente cu Mercedes-uri stralucitoare trecand pe o Calea Victoriei goala, pe un pod Basarab fara nici o masina pe el si tot asa.
Pentru asta am ales weekendul cu 1 iunie ca zile de filmare, gandindu-ne ca tot Bucuresteanul care se vede cu 4 zile libere pleaca din oras si ni-l lasa noua pentru filmari 🙂
Dar iata, anul 2017 a fost anul in care s-a atins punctul critic: orasul a fost pliiin de masini in acel weekend de parca nici nu se-auzise ca e liber de la stat. Asa ca in loc de cadrele grandioase ne-am multumit cu cateva detalii frumoase 🙂

Cateva amintiri frumoase de la filmarile acestea le avem in special din Sibiu, unde, impreuna cu Dragos – orologierul – am stat o jumatate de zi in turla unei biserici, in preajma unui mecanism de ceas. Am folosit aici o combinatie intre lumina naturala, un dedoLED 7 daylight si o masina de fum pentru a obtine efectele de lumina dorite.

IMG_1873

Mecanism de ceas, un DLED7 si un regizor in turla unei biserici.

Intreaga serie a fost filmata cu doua camere Sony FS7, adaptoare Metabones si setul de Carl Zeiss primes EF.

Echipa Parcfilm:
Director / DOP: Tudor Hristescu
DOP: Eduard Parvu
Productie: Razvan Macovei, Razvan Cliza

Echipa Proximity:
Creație: Andreea Gavrila, Ionuț Pasolea, Laura Belc, Andreea Strachina.
Client service: Madalina Turbatu, Cristiana Stiuca, Andreea Popescu.
Strategie – Adi Hincu.