Acest articol ar fi trebuit sa fie introducerea pentru ceea ce am scris, mai elaborat si frumos, despre plajele din Insula Pangkor, dar l-am facut dupa si adevarul e ca a fost mai fun sa am de-a face cu edituri despre apusuri si timelaps-uri de noapte tropicala decat cu frunze de ceai si picaturi in padure:)

Iata, asadar, inceputul vacantei noastre din ianuarie 2014, in Malaezia: dupa ce am aterizat in Kuala Lumpur, unde am stat doua zile, am vizitat Cameron Highlands, un fel de statiune la munte (altitudine de aprox. 1700 de metri), unde sunt plantatii de ceai si tot felul de “ferme” – de fluturi, de albine, de flori, de capsuni, de lavanda – care se intind pe kilometri, de-a lungul drumului care te duce catre principalele locurile de vizitat.

Principala atractie in Cameron Highlands sunt, desigur, dealurile nesfarsite, acoperite cu tufisuri de ceai. Simti un extraordinar sentiment de seninatate. Si daca ai noroc (eu n-am avut) sa prinzi si ceva soare, e aproape perfect. Tufisurile au nuante diferite de verde si se intind pe sute de metri, de jur imprejur. Cea mai buna idee e sa te pierzi pe dealuri, cat mai departe de multimea de turisti, atat de nerabdatori sa pozeze… totul.

Si da, si eu am fost unul dintre acei turisti!:)

Am avut un GoPro Hero 3 Black Edition, un Canon 5D Mark III si un trepied greu si am incercat sa gasesc niste locatii bune pentru a avea o perspectiva curata asupra plantatiilor. Am folosit cel mai mult Carl Zeiss Makro-Planar T* 2/100mm, dar si Canon 16-35mm f/2.8 L II USM.

Am ales calea mai grea de a ajunge la plantatiile de ceai – prin padurea tropicala, care se transforma la un moment dat in ceea ce se numeste “Mossy Forest”.
To get to the tea plantations we took the hard way – a path through the tropical forrest. At one point the forrest transforms in what they call “The Mossy Forrest”. Bine ca 5D-ul si lentilele au protectie pentru vreme! E incredibil de umeda atmosfera!

 

Am folosit doua melodii:
Filmul incepe cu un cantec traditional malaezian”Warisan Gamelan Melayu – Perang Manggong”, iar urmatorul este al celor de la Silent Strike si se numeste “Primavara”.
Faceti un pustiu de bine si ascultati-i aici:
https://soundcloud.com/silent-strike
https://www.facebook.com/silentstrikemusic