Pe 6 ianuarie 2013, de Sfantul Nicolae, am fost impreuna cu cativa prieteni in satul Pestera, la Casa Boiereasca. Pensiunea e pozitionata foarte bine si dinspre toate terasele si balcoanele ce dau spre valea poti vedea intreaga panorama a Bucegilor. Iar daca stai pe partea cealalta vezi Piatra Craiului, doar ca ai niste cabluri de curent in fata ochilor, deci nu ai cum sa fotografiezi nimic bun in directia aia.

Desi se anunta cod galben in toata tara in zona de munte, am avut buna inspiratie de a lua cu mine un Canon 6D si proaspatul achizitionat Carl Zeiss Distagon T* 25mm f/2. Biutiful. Si aparatul, si obiectivul, si vremea 🙂
Cam asa se vad lucrurile cand te uiti spre Bucegi:

Muntii Bucegi vazuti dinspre Casa Boiereasca, satul Pestera

Un copac cu nori si munti 🙂

 

Luminile care se vad in departare, reflectate de nori, sunt de la orasele de pe Valea Prahovei.
Dincolo de nori e puzderie de stele si inainte de a face poza de mai sus am prins o perioada de cateva ore in care stelele s-au vazut foarte bine. Asa ca am pornit un timelapse care a tinut de la 22 seara pana la 05:30 dimineata.

Iata un still din perioada in care cerul era ok:

Stele deasupra Bucegilor vazuti dinspre satul Pestera

Cerul plin de stele pe 6 decembrie, in ciuda codului galben anuntat in zona muntoasa

 

Intrucat afara erau -7 grade ma asteptam ca lentila de la aparat sa inghete incet incet, asa ca, patit fiind cu alte experiente similare, de data asta am avut cu mine un lens heater luat de la Dew Not – http://www.dew-not.com/

Alimentat de la o baterie buna, te poate tine o noapte intreaga si iti protejeaza foarte bine obiectivul care nu mai ingheata, nu se formeaza nici un fel de pelicula, nimic nimic. Cristal clear pana la 5 dimineata, m-am mirat si eu (era prima oara cand foloseam solutia asta).

Iata si clipul (va rog vizionati full screen la rezolutie full HD):

 

Muzica folosita – Silent Strike – Alb // https://www.facebook.com/silentstrikemusic