Imediat dupa intrarea pe TVR2 cu emisiunea Homemade.ro despre care am vorbit in articolul asta, am propus aceleiasi televiziuni un proiect de emisiune super traznit, cum nu se mai facuse la noi si cum nu s-a mai vazut de atunci la TV.

Era anul 2008 si abia il cunoscusem pe Mitos Micleuseanu, un personaj fabulos care alaturi de Florin Braghici formau ceea ce se numeste “Planeta Moldova”. In perioada aceea, ca si acum, erau extraordinar de cunoscuti pentru poantele audio care circulau pe net si desigur pentru clipurile (virale sau TV) care i-au facut si celebri – “Avem di tati” etc.

I-am propus lui Mitos sa facem impreuna un pilot pentru o emisiune de 30 de minute. Ne-am tot gandit, am muncit si a iesit un material suficient de ok incat sa il putem folosi si in prima emisiune difuzata. Caci celor de la TVR2 le-a placut si am intrat pe post pentru doua sezoane. Cred ca traznai atat de mari ca in emisiunea “Planeta Moldova prezinta Planeta Romania” nu s-au mai vazut la TV.

Poante facute in stilul lor specific, umor negru, glume macabre si gargare intelectuale de mare calibru au facut din aceasta emisiune un unicat. Ne placea sa ne gandim ca suntem un fel de Monty Python ai Romaniei, desigur la un nivel de audienta, buget si echipa direct proportional (in minus) cu celebra emisiune de pe BBC-ul anilor ’70. Asta e Romania si nu stiu ce se poate face in legatura cu asta.

Cateva secvente de cateva minute taiate din emisiuni si aruncate pe youtube ar fi:

“Taranul la politie”

 

“Generalul la psiholog”

 

Filmarile au fost intotdeauna super distractive si s-au desfasurat intr-o casa spatioasa din centrul vechi unde ne-am facut propriul nostru platou de filmari.

IMG_9437

IMG_9373

IMG_9390

IMG_9407

IMG_9417

IMG_9432

 

In cele din urma emisiunea a iesit de pe post – nu stiu daca din motive de buget, audienta sau neadecvare cu publicul tinta sau toate la un loc.

Din echipa au facut parte de-a lungul timpului oameni foarte valorosi:
Matei Branea a insotit intotdeauna proiectul Planeta Moldova pe partea de grafica, ilustrari, video – http://www.branea.ro/
Matei l-a adus in proiect pentru anumite portiuni de grafica adiacenta si pe Alexandru Ciubotariu aka Pisica Patrata – http://undergroundbd.blogspot.ro/

Paul Savulescu a fost neobositul si vesnic creativul scenograf recuziter si inventator de solutii pentru a pune in practica nesfarsitul izvor de intelepciune al celor doi creatori de care am vorbit mai sus (Mitos si Florin) – http://www.paulsavulescu.com/

Marius Iacob, Ana Vlad, Razvan Dumitru, Mihai Vasilache au facut si ei parte din echipa.