Poate titlul suna complicat dar lucrurile nu stau chiar asa.

In cadrul unei campanii din luna martie – aprilie 2015, 5GUM a lansat un site nou, 5adevarsauprovocare.ro. Site-ul e bazat aproape in intregime pe video content, asta inseamnand ca e un site unde cam tot ce se intampla a fost filmat in prealabil. Adica orice faci pe site, cam orice buton apesi, rezultatul este un clip in care Vlad Craioveanu iti spune ceva, te invita sa faci un lucru sau altul sau… pur si simplu te asteapta sa iei o decizie.

Nu e prima oara cand cei de la SENIORHYPER fac asa ceva, si nu e prima oara cand Parcfilm face asa ceva pentru aceasta agentie, dar e prima oara cand lucram cu Vlad Craioveanu, iar asta e o onoare:)

Vlad Craioveanu e un tip inalt. Mult mai inalt.

Vlad Craioveanu e un tip inalt. Mult mai inalt.

 

In mare povestea e asa: Vlad te invita sa alegi: fie sa descoperi un adevar despre el, fie o provocare. Orice alegere ai face, intri intr-o zona de site unde Vlad iti raspunde, vorbeste cu tine, iti da variante de raspuns. Dar mai multe nu povestesc ca sa nu stricam placerea de a naviga pe site:)
Setup-ul, in mare, a aratat cam asa (pentru prima jumatate de website):

Cadru de making of de la filmarile cu Vlad Craioveanu pentru 5Gum

Cadru de making of de la filmarile cu Vlad Craioveanu pentru 5Gum

 

E foarte posibil ca in momentul in care citesti acest articol site-ul sa nu mai fie “viu”. Un flavor din ce s-a intamplat acolo insa se mai poate vedea si in ziua de azi; spre exemplu un teaser (cel oficial, folosit si in campania de Facebook 5Gum:

 

In timpul filmarilor am zis sa ne mai jucam putin cu niste time lapse-uri de studio facute cu un iphone6, un GorillaPod Joby si un phone holder Shoulderpod S1. E o idee foarte buna si la indemana de a surprinde atmosfera de lucru si a arata pe repede-nainte cum s-a desfasurat totul. Iar noul feature de time lapse al iPhone-ului e minunat si te scuteste de o multime de munca de postproductie. Nu mai pierzi timpul editand, exportand samd. Poti folosi clipul exact asa cum e facut de telefon; il introduci intr-un program de editare numai daca simti nevoia sa faci imbunatatiri ale imaginii sau sa adaugi grafica, animatii sau il incluzi intr-un montaj. Asa cum am facut noi:

 

Filmarile au avut loc in Bucuresti, intr-un studio foto transformat in platou de filmari, cu un background printat (nu e croma) si cu Vlad facand la nesfarsit aceleasi miscari si spunand aceleasi povesti pentru a exista continut video pentru orice alegere ai face pe site.

Cutia 12 - ultima! Terminam si cu asta si plecam acasa:)

Cutia 12 – ultima! Terminam si cu asta si plecam acasa:)

 

Filmarile au avut acelasi indrumator neodihnit & titan al digital-ului romanesc – Vasile Alboiu, care a fost insotit de echipa sa din agentie formata din Veronica Ciacoveanu, Alexandra Circiu, Miruna Dumitrescu.
Iar greul filmarilor a fost dus de Tudor Hristescu in rol de producator, regizor si operator si Andrei Oana – director de imagine & operator 🙂
Camere folosite: Canon 5D Mark III, Canon 6D. S-a folosit profilul de culoare Cinestyle pentru a uniformiza imaginea venita de la doua camere diferite.
Editor proiect: Sergiu State.

Ce a iesit se poate vedea aici, daca mai e online: 5adevarsauprovocare.ro