Da, se poate filma!

In primul si in primul rand: „Da, se poate filma!”.

Dupa mai bine de o luna de inghet al industriei simt tot mai tare cum pluteste in aer intrebarea „si totusi, ce se poate face?”. Raspuns corect: se poate filma.

Semnele ca se doreste o „dezghetare” sunt tot mai clare. Multe studiouri si firme de productie din intreaga lume au inceput sa publice protocoale privind regulile recomandate pe timpul unei filmari, iar noi, alaturi de colegii din APFP (Asociatia producatorilor de filme publicitare) ne punem aceleasi probleme si urmeaza sa revenim cu un comunicat in acest sens.

Pana atunci, sunt o serie de lucruri pe care le vom face cu siguranta la filmari (si pe care le vad facute indiferent de conditiile de „relaxare” ce se vor impune), cum ar fi (si nu ne rezumam la atat):
– posibilitatea monitorizarii de acasa pentru client si agentie; la nevoie, e valabil si pentru regizor (adica tot ce se vedea si auzea pe video-assist la filmare se va putea vedea de acasa)
– existenta unei persoane responsabile cu normele de protectie privind raspandirea Covid19: un om se va ingriji in permanenta ca toata lumea poarta masti, ca toate echipamentele sunt dezinfectate, va asigura masuri de igienizare la intrare / iesire din locatie etc.
– minimizarea echipelor de filmare – e de la sine inteles ca se va lucra cu un numar minim de personal tehnic si artistic

Ce se poate filma?

 

Teoretic se poate filma orice fel de proiect atata vreme cat se pot mentine normele de igiena, echipe minimale si cata vreme se tine cont de normele legislative din perioada crizei; aceste norme ne impiedica, spre exemplu, sa obtinem permise de filmare in spatii publice sau in anumite institutii care in momentul de fata nu mai permit accesul.
Desigur, putem filma in platouri sau alte spatii private.

Mai jos, cateva exemple utile legate de „ce si cum se poate filma”.

Proiect regizat remote (din Palma de Mallorca)

Putina lume stie ca proiectul „Plant Line” a fost regizat de Martin Schmidt de la distanta, din Palma de Mallorca. Cu o zi inainte de filmare regizorul a trebuit sa plece din Romania din cauza unei alergii teribile de primavara.
A fost un moment stresant pentru toata lumea atunci, dar acum functioneaza ca exemplu: Martin a avut non stop acces la un link youtube prin care a putut monitoriza ce se filmeaza, iar indicatiile le dadea live, prin telefon, catre cineva de pe set care transmitea mai departe totul.

Deci se poate – Plant Line:

Demo produs / Pack shots

Clipul de mai jos vine, iarasi, doar ca un simplu exemplu si raspuns la intrebarea „ce si cum se poate filma in aceasta perioada”.
Clipul „portretul vinului” nu este o reclama propriu-zisa. E doar un demo realizat de Parcfilm impreuna cu Razvan Sima ca sa aratam ce se poate face CU DOAR DOI OAMENI IN ECHIPA.

Cool, huh?

Content (de criza si nu numai)

Chiar la inceputul starii de urgenta Parcfilm a realizat, pentru Fan Courier, o serie de testimoniale despre felul in care curierii livreaza in aceasta perioada dificila.

Proiectul functioneaza, iarasi, ca exemplu care sustine ideea ca se pot face proiecte cu echipe formate din foarte putini oameni.

Hai sa-l vedem, si apoi sa ne vedem sanatosi la filmari si dupa!