Vara lui 2015 ne-a prins si ne-a surprins cu o multime de proiecte: filmari, montaje, animatii. Cand credeam ca o sa fie relaxare, ei bine n-a fost:)
Dar un proiect ne-a atras atentia in mod deosebit, si asta pentru ca nu mai facusem pana acum un clip cu scopul de a fi folosit intr-o campanie de startup.

vlcsnap-2015-09-07-18h04m18s046

“Asphalt Freaks” este numele unei noi afaceri care-si cauta un loc pe piata accesoriilor dedicate sporturilor de oras – bicicleta, skateboarding etc. In general sporturi care se practica noaptea si care te scot si in strada.
Asphalt Freaks Stickers sunt, cum le spune si numele, niste stickere pe care le poti pune pe haine. Ce e tare la ele – sunt reflectorizante.

vlcsnap-2015-09-07-18h04m01s473
Asa ca iti poti face orice model doresti din formele pe care le poti cumpara (triunghiuri, cercuri etc); dai cu fierul de calcat si treaba-i gata. In fine, de-aia am facut clipul, ca sa nu fie nevoie de vorba multa:)
Rugaminte din partea celor care au muncit cu drag la el: a se urmari HD (din butonul – rotita din dreapta jos se seteaza rezolutia):

 

Clipul a avut doua zile de filmare, sau mai bine zis o noapte si-o zi. Mai intai am tras cadrele de noapte, in Parcul Tineretului, in jurul skateparcului. A fost frumos ca, pe langa cei din jurul echipei de filmare – veniti special pentru asta in parc – s-au mai implicat si alti skateri din parc, care s-au oferit sa participe la filmari:) Mi-a placut spiritul.
Aici am tras cu un Canon 5D Mark III, iar pentru vizibilitatea stickerelor am venit cu un portbagaj cu lumini. Surpriza cea mare a fost ca tot ce s-a folosit a fost o lampa de camera – data la minim – pentru acele cadre in care riderii vin spre camera, li se vede doar conturul si singurele puncte luminoase din imagine sunt stickerele.
Datorita senzorului full frame si a sensibilitatii excelente in low light materialul inregistrat cu 5D-ul rezista minunat la cadrele de noapte.

Partea a doua, cea de interior, in care s-a filmat utilizarea efectiva stickerelor, am tras-o cu proaspat achizitionata camera SONY FS7, care reuseste sa inregistreze Full HD pana la 180 de frame-uri pe secunda. A fost o caracteristica importanta pe care mi-am dorit-o la cadrele cu stickerele care cad. Daca n-ar fi fost astea, ar fi mers foarte bine si un Canon 5D. Sau 6D:)

Cam atat despre acest clip.
Productia a fost realizata si artistic coordonata de Marian Csosz.
Regie: Bogdan Moraru.
Imagine: Tudor Hristescu
Postproductie: Ilinca Nanoveanu.