Trebuie sa recunosc ca mie imi plac campaniile de Craciun. Chiar daca sunt sub semnul comercialului, de cele mai multe ori, contin totusi de multe ori o cantitate de “bun” care se revarsa si oamenilor implicati in povestea campaniei.

Pentru Craciunul 2016 am fost solicitati de agentia Jazz sa ne ocupam de productia si filmarile unei activari cu iz profund de sarbatoare la sediul Provident. Mai exact, povestea a constat intr-o surpriza reala ce s-a petrecut live, timp de doua zile, chiar in sediul lor: intr-o sala de conferinte am amenajat un decor cu beculete si ornamente si a fost invitat un actor (Teodor Ghita) care sa dea telefoane operatorilor din call center-ul Provident.
Doua camere filmau realizarea apelului si alte doua camere filmau primirea lui, la alt etaj, in call center. Nu intrebati cum s-a realizat coordonarea dintre cele doua echipa de filmare si felul in care s-a sincronizat materialul video cu cel audio, la montaj.

Oamenii care erau sunati nu stiau despre ce era vorba; vedeau ca erau filmati, fusesera anuntati ca se fac filmari pentru un film “de prezentare”, dar nu stiau ce urma sa se intample cand suna telefonul.

paul-cu-zoom

Asa ca o zi intreaga echipa “de la primire” anunta ca e gata pentru o noua filmare iar cei care sunau se pregateau cu o noua urare; in ajutorul lui Teo, Mos Craciunul echipei, a venit si un cor simpatic de copii si un tenor.

Uneori cei care primeau apelurile credeau ca e o farsa din partea unui client si inchideau. Alteori erau blocati si nu prea stiau ce sa faca, mai ales ca se vedeau filmati. Dar mai intotdeauna am prins zambete pe fetele lor, atunci cand Teo mai facea cate o gluma sau cand auzeau vocile de copii cantant.

Mos Craciun a mai fost ajutat si de un tenor precum si de un cor de copii care au dat multa culoare povestii. A fost o zi cu multa munca, amenajari, sincronizari si alergatura, dar mult inveselita de toate colindele si urarile.

vlcsnap-2016-12-31-16h21m08s673 vlcsnap-2016-12-31-16h21m43s827

Montajul s-a realizat in timp record pentru ca, pardon, Craciun. Simona Suman de la Jazz a stat in studioul de montaj Parcfilm alaturi de Alex Capatoiu zile si ore multe ca sa iasa ce a iesit:

 

Regizor: Valentin Suciu
Producator: Tudor Hristescu
DOP si camera 1: Alexandru Mihai
Camera 2: Paul Chirila
Asistent productie: Emilian Floares
Editor: Alexandru Capatoiu
Filmat pe: Sony FS7, Canon 5D MK III, Canon 6D, Gopro Hero 4 Black si atat.