Povestea aceasta este despre un film de animație realizat pentru ING, film pe care nu-l putem încadra la categoria “digital content”, deși cam asta ar fi, pentru ca nu e tocmai ceva ce a rulat în mediul online ci… într-o stație de autobuz 🙂

În fine, tot mediu digital e, pentru că filmul a rulat în primăvara lui 2016 pe un ecran in stația de autobuz de la Universitate, București, cea din dreptul fântânii. Acolo unde se așează toate carele de televiziune când sunt mitinguri în piață.

Care a fost ideea agentiei (Profero Mullen Lowe, ex-Seniorhyper)?
Ecranul a fost montat intr-unul din peretii laterali ai statiei de autobuz in ideea ca oamenii care asteapta acolo sa fie tentati sa interactioneze cu el. In ce fel?
In dreapta ecranului era montata o lesa. Cata vreme nimeni nu facea nimic, pe ecran vedeam un caine care asteapta sa interactionezi cu el. Se invarte, latra la tine, te face cumva atent. Te prinzi cumva ca trebuie sa tragi de lesa aia si sa-l duci la plimbare.
In momentul in care trageai de lesa se activa un film in care catelusul nostru “Leutul” – care e format numai din banconote si cand latra zice “ban-ban” in loc de “ham-ham” – incepe sa alerge si te “trage” virtual dupa el pana ce ajunge cu tine in fata bancii ING aflate mai jos pe bulevardul Magheru.

Cum a fost facuta toata treaba asta?
Ca sa vorbim numai despre job-ul nostru de la Parcfilm – mai intai am primit materiale filmate cu un caine realizat din bancnote (caine real, construit si manuit de un papusar intr-un studio) care realiza tot felul de miscari de baza pe croma. Am primit separat miscari de tipul alergare lenta, medie si rapida, miscari din cap la dreapta, la stanga etc pe care noi le-am legat si am realizat o miscare pe cat posibil realista.
Apoi am filmat traseul pe care urma sa il parcurga cainele (dupa ce am facut niste teste sa vedem in ce unghi e bine sa tinem camera) – treaba deosebit de istovitoare si complicata.

Ne-am gandit la mai multe variante. Era destul de clar ca trebuia sa folosim gimbalul DJI Ronin din dotare. Pe gimbal am montat camera SONY FS7 setata in modul 4K pentru ca trebuia sa livram un film in rezolutie fullHD portrait – asa ca am filmat 4K landscape si am decupat zona de mijloc.
Iar gimbalul – cu tot cu camera – l-am montat cu capul in jos (invers – a fost prima oara cand am facut chestia asta) pe prea frumoasa bicicleta a lui Andrei Oană, care a mânuit toată instalatia, alergand pe traseul statie autobuz – banca ING de nenumarate ori.

DJI Ronin montat pe o cursiera. Si un monitor SmallHD

DJI Ronin montat pe o cursiera. Si un monitor SmallHD

La o pauza de covrig binemeritata, intre duble, alaturi de agentie.

La o pauza de covrig binemeritata, intre duble, alaturi de agentie.

Destul de complicata treaba asta intrucat trebuiau traversate doua strazi si ne straduiam cumva sa ne sincronizam cu semafoarele si masinile; in plus evitarea pietonilor care au fost la fiecare dubla un element surpriza.

Dupa multa transpiratie am incheiat filmarea din cauza ca apunea soarele. S-a alergat vreo 3 ore pe traseul mentionat si tot nu eram multumiti cu nici o dubla. Dar n-am mai avut ce face.
Filmarile au ajuns in postproductie unde le-am potrivit ca sa iasa ce s-a vazut mai sus.

Imagine: Andrei Oană
Producator si un soi de regie: Tudor Hristescu
Postproductie: Sergiu State & Renata Balazs
Echipament folosit: Gimbal DJI Ronin, camera SONY PXW FS7, obiectiv Carl Zeiss