Romania Educata – un proiect prezidential

 

Anul 2018 a marcat inceputul colaborarii dintre Parcfilm si Graffiti PR, colaborare care nu a inceput oricum ci, tan-tanis, direct cu un proiect mega ambitios, al carui client final a fost fix Administratia Prezidentiala.

Cumva parca ciulesti mai tare urechile la intalniri cand stii ca lucrezi pentru un asemenea client, nu stiu de ce! Proiectul video in care am fost implicati, cu numele „Romania Educata”, marca o etapa importanta dintr-un proiect educativ la nivel national sub marca Klaus Iohannis & Administratia prezidentiala.

Intr-un moment in care iarna si temperaturile sub zero grade se apropiau cu repezeala a fost o adevarata provocare sa realizam filmarile de exterior. Iar acestea constituiau 2 din cele 3 mari secvente ale spotului.

Prima s-a dorit a fi o secventa trista cu o fata la malul marii, dezorientata si gata sa renunte la educatie (caietele pe care le tine in brate) iar a doua, la fel de trista, cu un baiat, ceva mai mare, gata sa plece din tara, presupunem dupa terminarea studiilor.

Secventa de la mare s-a dorit a fi ancorata pe un dig, langa un far, iar cea cu baiatul langa un copac falnic.
Asa ca iata-ne, la inceput de decembrie, pe un dig din Mangalia, langa vechiul far “genovez”; intr-un loc in care, pe langa briza racoroasa de decembrie, am mai pus in functiune si o ditamai masina de vant. Actrita care interpreta rolul fetei ingheta sistematic asa ca a fost alimentata cu ceai si pauze de caldura in masina cat s-a putut de des.

Peste doar cateva zile am filmat secventa cu baiatul in Gradina Botanica din Bucuresti.
Intre timp ninsese, dar pana la urma era un clip pentru o campanie ce se lansa iarna si, oricum, ce puteam face? In Grecia nu aveam buget sa filmam :)

O alta provocare a fost umplerea unei sali cu oameni, lucru care a fost facut printr-o munca asidua a departamentului de costume si a celui de postproductie. Costumiera a schimbat muuulte haine pe aceiasi oameni care au fost mutati din loc in loc, iar apoi compozitarea cadrului final a fost facuta la montaj.

A fost o onoare sa-l avem pe Victor Rebengiuc in studio pentru a inregistra vocea, fix intr-un moment in care pe marile ecrane tocmai iesea “Morometii 2”, despre care am apucat sa schimbam cateva vorbe, secret desigur :)
O onoare la fel de mare cu aceea de a filma cu Oana Pellea, Mihai Sora, Andreea Raducanu. Si baiatul Toma – the future of education :)

A placut clientului ce a iesit?
Am fost invitati la Palatul Cotroceni pentru o strangere de mana cu ocazia lansarii programului “Romania Educata”. Doamne ajuta!, sa vedem o Romanie cu adevarat educata peste vreo 20 ani, speram.

Iar ceea ce a mai ramas in Romania gata educat, sa nu mai plece pe nicaieri.

camera sony fs7 pe digul cu far genovez mangalia

Agentie: Graffiti PR – Cristina Petcu, Paul Kasprovski
Casa de productie – Parcfilm, producator Razvan Cliza, coordonator productie Anastasia Coda
Regizor – Tudor Hristescu
Director Imagine – Razvan Sima
Editor – Alexandru Capatoiu
Camera: SONY FS7, obiective primes Carl Zeiss CP.3